duminică, 31 mai 2015

Jurnal de bord: Leipzig - Copenhaga

Am plecat din Leipzig dimineata fara a fi inpresionati de oras sau de peisaj, din pacate comunismul si-a pus amprenta asupra locului lasand urme adanci. Dupa cateva sute de Km am iesit din Germania si am luat feribotul catre Danemarca.
Calatoria cu feribotul a durat doua ore si a costat 120 euro, Intrati in Danemarca am luat directia catre Copenhaga. Prima impresie a fost ca avem deaface cu o tara foarte curata si civilizata.

Copenhaga este un oras de vis cu arhitectura veche bine conservata si cu cladiri noi la periferie care nu ies in evidenta decat prin bunul gust si spatiile verzi frumos amenajate. O tara de vis in care domneste perfectiunea lucrurilor bine facute si bunl simt. In cazul in care doriti sa va petreceti vacanta pe aceste meleaguri sa luati in considerare preturile destul de mari. Preturile hotelurilor sunt cuprinse intre 120 euro si 500 euro, o bere la halba in centrul orasului costa 6.45 euro, un pahar de vin 12 - 14 euro. Sunt convins ca la periferie preturile sunt mai mici dar daca tot ajungi pana aici ar fi pacat sa nu te bucuri de frumusetea centrului.

Plecare: Leipzig
Sosire: Copenhaga
Distanta: aprox 600
Consum: 9.9%
Viteza: 110 - 130 Km/h
Probleme: zero













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu