vineri, 20 februarie 2015

Schimb ulei cutie de viteza automata

 Deoarece m-am impacientat destul de tare dupa aparitia avertizarii Trans Failsafe Prog, am inceput sa caut pe internet cat mai multe informatii legate de aceasta problema. Informatiile sunt variate, avertizarea poate aparea de la un voltaj scazut sau de la o problema cu cutia de viteza. In cazul meu cutia de viteza s-a incins producand o patinare in treapta trei de viteza. Am discutat cu mai multi mecanici si mi s-a recomandat sa schimb uleiul de la cutia de viteza. Pe cutia de viteza scrie ca uleiul este long life si nu se recomanda schimbarea acestuia. 
Am auzit tot felul de povesti atat bune cat si rele legate de schimbul uleiului la cutia de viteza. Oameni multumiti care au spus ca masina este cu totul alta, nu am inteles exact din ce punct de vedere este alta, felul cum schimba treptele, felul cum functioneaza masina ........Pe alta parte am intalnit si persoane care au ramas cu un gust amar dupa aceasta operatiune deoarece au aparut socuri la plecarea de pe loc si in primele trepte de viteza.
Din cercetarile mele producatorul cutiei de viteza recomanda ca schimbul de ulei sa se efectueze la 120k Km sau la 10 ani, cum eu le indeplinesc pe ambele ma conformez.
Problema este unda efectuez aceasta operatiune, am solicitat cotatie de pret la Land Rover otopeni dar nu mi-a raspuns nimeni, ma gandesc ca nu este un subiect interesant pentru ei. Am discutat cu reprezentantul unui service ce se ocupa cu reconditionarea cutiilor de viteza si mi-a spus ca pretul operatiuni este de 900 lei incluzand filtrul de ulei si 11 litri de ulei. Cutia are nevoie de 9.5 litri, diferenta este necesara pentru inlocuirea in procent cat mai mare a vechiului ulei.
Mentionez ca am primit recomandari sa nu efectuez aceasta operatiune in tara ci sa merg in Austrai sau Germania deoarece gradul de profesionalism este mult mai mare. La inceputul verii am planificata o plimbare prin Europa, as putea profita de aceasta ocazie, doar sa nu mai apara probleme pana atunci.

Voi cum ati face?

4 comentarii:

  1. detin si eu un range rover l322 td6 dupa un drum de 500 de km brusc a inceput sa se tureze in gol ca si cum ar fi pe liber .... daca opresc masina si o pornesc iar pleaca doi trei metri si iar se tureaza in gol . cutiile sunt foarte pacatoase la ele te sfatuiesc sa nu o iei la drum lung daca ai avertizarea aia pe bord .

    RăspundețiȘtergere
  2. urmeaza luni sa schimb uleiul sa vad daca isi revine .si nu ma lasa iar in drum .

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut.am avut aceeasi problema.pana la urma am reconditionat cutia .nu pleca cu ea departe va ceda .

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua. Dețin aceeași problema. Un sfat, va rog? La schimbul de ulei, isi revine mașina sau trebuie sa reconditionez cutia? Chiar acum m-a lăsat balta, după câteva atenționări scurte de turat in gol. Mulțumesc cu recunoștință

    RăspundețiȘtergere