vineri, 17 aprilie 2015

Reconditionare caseta de directie

Cand am achizitionat masina printre altele mi s-a spus in service-ul Land Rover ca trebuie schimbata caseta de directie deoarece are pierderi de lichid de servo. Desi a trecut mai bine de un an si jumatate de la achizitie si nu a fost necesar sa completez lichidul de servo am decis sa ma duc intr-un service specializat pentru a face o constatare. La prima vedere seful de service mi-a spus ca nu este nici un fel de problema daca nu a fost necesar sa completez lichidul de servo dar dupa ce i-am aratat ca am o pierdere de lichid pe la unul din burdufe, specialistul in reconditionari a recomandat sa o verificam deoarece nu este ok.
Dupa ce au desfacut burduful a curs aproximativ 10ml de apa, cum a ajuns apa acolo nici acum nu-mi este clar. Axul era usor abraziv fapt pentru care mi s-a recomandat reconditionarea casetei deoarece este o chestiune de timp pana cedeaza. Sincer sa fiu nu eram convins, nu sunt adeptul schimbului unui lucru original cu unul after market, prin urmare am solicitat sa dam si celalalt burduf la oparte sa vedem ce gasim. Eram sigur ca va fi ok deoarece nu au fost pierderi pe la el, surpriza a fost mare sa vad rugina, acum nu mai puteam da inapoi.
S-au apucat de demontat in jur de ora 12 si au terminat in jur de ora 17:45 cu tot cu geometrie si teste.
Mecanicii nu pot sa spun ca mi-au prezentat incredere, mai ales spre final cand mi-au dat impresia ca se grabesc sa plece acsa si stateau cu ochii pe ceas ca pe butelie.
In final treaba a iesit bine, cel putin pentru moment asa pare.

Cost 1100 Lei, demontare/montare, lichid de servo si geometrie incluse in pret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu